понеделник, 22 май 2023 г.

КРЪГОВАТА ИКОНОМИКА – ДОБРИ ПРАКТИКИ

 


Българската търговско-промишлена палата в процеса на изпълнението на проект „СМАРТ - Стимулиране на производства със зелен хоризонт“ по Оперативна програма „Добро управление“ идентифицира добри европейски и други международни практики на ускорен преход към кръгова икономика и на активизиране на участието на бизнеса и гражданите в осъществяването на мониторинг върху провеждането на "зелените" политики, които да са приложими в условията на Р. България.


Идентифицирането на добри приложими в България практики в тази област допринася за мотивиране на бизнеса, общините и гражданите да се включат активно в ускоряването на прехода към кръгова икономика в България и да вземат по-активно участие в мониторинга на провеждането на политиките, свързани с осъществяването на този преход.

Изследването обхвана добри практики в рамките на Европейския съюз и извън него, тъй като добрите примери нямат територия или националност. Идентифицираните добри практики показват каква е степента на въвеждане на принципите на кръговата икономика и иновативни подходи за справяне с предизвикателството на времето. Примерите са подбрани така, че да демонстрират различни алтернативи, които са възможни пред всяко бизнес начинание.

Подготвеният по проекта доклад за добрите практики можете да намерите на страницата на  БТПП – www.bcci.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар