вторник, 19 май 2020 г.


Ръководство за работодатели  -  практически наръчник за мотивиране на работодателите и мениджърите по човешки ресурси да набират, наемат и интегрират на работното място хора с увреждания и / или психични проблеми



Налице са първите резултати от изпълнението на Welcome2Work - транснационален проект на ТКД Здравец, Габрово (№ на Договора: BG05M9OP001-4.003-0047-C01), който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.



В резултат на съвместна работа с фламандската организация Trendhuis, партньор по проекта и в консорциум с 5 партньорски организации и фирми от Фландрия (Trendhuis, VDAB, GTB, Ecoso, De Lochting и Winston Wolfe, експертният екип на ТКД "Здравец" разработи:

Ø  Ръководство за работодатели  -  практически наръчник за мотивиране на работодателите и мениджърите по човешки ресурси да набират, наемат и интегрират на работното място хора с увреждания и / или психични проблеми и да насърчават техния преход от социалната към реалната икономика при съобразяване с техните индивидуални компетенции и способности. Ръководството за работодатели съдържа сборник с добри практики, идентифицирани в страните-партньори.
Ø  Треньорска коучинг концепция за работодатели - резултат от запознаването и трансферирането на фламандския опит в преструктурирането и реорганизацията на работни позиции, с цел тяхното персонализиране и адаптиране към възможностите и уменията на тази целева група. Тя е предназначена за работодатели на хора в неравностойно положение, особено на хора с ментални увреждания. Основавайки се на тази концепция тренери, коучъри, консултанти, обучители и специалисти по ЧР могат да развият практическо обучение за предприемачи и експерти, предлагащи обучителни услуги за тази целева група;
Ø  Учебна програма за продължаващо обучение на лица, работещи за хора с увреждания, вкл. с ментални увреждания - предназначена за обучение и консултиране на хора от целевите групи, включваща методи за изграждане на доверие, управление на различията и специфични методи, приложими при обучение на хора с физически, но и с умствени и психически увреждания, методи за насърчаване на взаимоотношенията, менторинг, наставничество, коучинг и др.
Материалите и инструментите ще бъдат достъпни на платформата за електронно обучение, която е в процес на разработване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар